Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

MT:S TWITTER INtervju

11. 12. 2011.  - Autor: Dejan Ignjatović, @pressonline

Vlade Divac otvoreno o sportu, politici, porodici...

Konkretno: Desi se da baš tamo gde se medalji nadamo, nje ne bude, a da nas obraduje neko od koga se nismo nadali.

s
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i proslavljeni košarkaš Vlade Divac u Tviter intervjuu za Press navodi da je sama kvalifikacija naših sportista na Olimpijske igre sledeće godine veliki uspeh i nada se medaljama.
Odgovarajući na razna zanimljiva pitanja, naš as napominje da se nikada ne bi bavio politikom, da ga humanitarni rad čini zadovoljnijim čovekom, ali i navodi da bi voleo da ga deca nadmaše u sportu.

@PressOnline Da li je bilo teže igrati protiv najvećih zvezda ili sada voditi srpski olimpijski sport?
@bgoodvlade
- Ne bih rekao da je teže, to su dva veoma različita posla, ali sigurno je kompleksnije biti predsednik Olimpijskog komiteta.

@PressOnline Koliko bi medalja Srbija trebalo da osvoji na Olimpijskim igrama u Londonu 2012?
@bgoodvlade - Već sama kvalifikacija naših sportista na Olimpijske igre je veliki uspeh. Radili smo sa savezima i sa sportistima na tome da im obezbedimo one uslove za njihove pripreme koje zaslužuju. I nadamo se da će svako od njih dati svoj maksimum i da će na Igrama napraviti svoj najbolji rezultat. Svakako da se medaljama pre svega nadamo kod onih sportista i ekipa koji su u poslednjih godinu, dve osvajali medalje na velikim međunarodnim takmičenjima, ali na Olimpijskim igrama se nikad ne zna. Neretko se desi da baš na Igrama, tamo gde se medalji nadamo, nje ne bude, a da nas, sa druge strane, iznenadi i obraduje neko od koga se nismo nadali.

s

@PressOnline Šta vas motiviše da se bavite humanitarnim radom?
@bgoodvlade - Vodim se time da sve što daješ od sebe, to te čini boljim i zadovoljnijim čovekom. Mislim da je privilegija biti u mogućnosti da pomažeš drugima.

@PressOnline Da li ste iznenađeni rezultatima Košarkaškog kluba „Partizan" ove sezone u Evroligi?
@bgoodvlade - Partizan ne funkcioniše na ovom nivou samo poslednjih godinu dana. Mi se stalno iznenađujemo, ali Partizan ima kontinuitet i njihovi rezultati definitivno više nisu iznenađenje.

@PressOnline Šta za svet košarke znači kraj „lokauta" u NBA? Kakva su vam očekivanja od nove sezone?

@bgoodvlade - Za igrače znači više para, za gazde klubova, takođe..,. a za ljubitelje košarke samo uživanje u vrhunskoj košarci.

@PressOnline Da li će deca nadmašiti oca kada je sport u pitanju?
@bgoodvlade - Roditelj bi voleo, ali to zavisi samo od njih...

@PressOnline Da li, i koje rubrike čitate u Pressu?
@bgoodvlade - Volim da budem informisan i interesuje me sve što se dešava u društvu, ali priznajem da, s obzirom na mnogobrojne sportske strane u Pressu, najviše pažnje posvetim sportu.

@PressOnline Pratite li dnevnopolitička dešavanja i da li biste se bavili politikom u Srbiji?

@bgoodvlade - Svakako da pratim, jer politika jeste deo naše svakodnevice. U svakom slučaju, ne bih voleo da dođem u situaciju da se bavim politikom.

@PressOnline Sa kim najčešće komunicirate putem Tvitera i šta vam znači ova društvena mreža?

@bgoodvlade - Komuniciram sa svima koji žele da budu u kontaktu sa mnom. Najviše komunikacije povezano je sa radom naše fondacije.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage