Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Ni kolač, ni torta: Semifredo je najlepša ledena poslastica
Semifredo - "poluledeno", baš kao što mu ime kaže je čarobna letnja poslastica koju je daleko lakše napraviti nego tortu ili sladoled.

foto: stil.kurir.rs
SASTOJCI
- 4 žumanceta
- 6 kašika šećera
- 200 g bele čokolade
- 500 ml slatke pavlake
- 150 g čokolade
- 150 g plazma keksa
- 1 kašika ekstrakta vanile
Priprema: Žumanca dobro umutiti sa šećerom, pa staviti na paru. U zagrejana jaja staviti izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se čokolada ne istopi. Umutiti slatku pavlaku, dodati ekstrakt vanile i smesu sa jajima i belom čokoladom, pa sjediniti (mikserom).
Plazmu izlomiti i ostaviti 4 kašike sa strane. Podelite fil na 2 dela u jedan deo staviti plazmu, a u drugi rendanu čokoladu. Obložiti providnom folijom, pa prvo sipati drobljenu plazmu koju ste ostavili sa strane. Zatim stavljati fil sa čokoladom. A zatim i fil sa plazmom.
Pokriti providnom folijom i staviti u zamrzivač na 3-4 h. Kalup je pravougaoni - dubina je oko 8 cm dužina 30 cm, a širina 15 cm).
Izvor: stil.kurir.rs
Nema komentara.