Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 02. 2018.

Kaneloni sa piletinom

Jednostavno, lako, brzo...

Kaneloni sa piletinom

foto: zena.blic.rs

KANELONI SA PILETINOM

POTREBNO JE: 75 g maslaca, 75 g brašna, 2,5 dl pilećeg bujona, 4,5 dl Moja Kravica Kuhinjica pavlake za kuvanje, 65 ml belog vina, 750 g piletine, so, biber, parmezan, 10–12 kanelona, 1 plavi patlidžan.

PRIPREMA

Na maslacu propržite brašno, posolite, pobiberite, ulijte pileći bujon, dodajte sitno seckan oljušten patlidžan i Moja Kravica Kuhinjica pavlaku za kuvanje, pa promešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Kuvajte na slaboj vatri neprestano mešajući dok se sos ne zgusne. Sklonite s vatre, ulijte belo vino, dodajte piletinu seckanu na kockice i sve lepo promešajte. Smesom punite kanelone i ređajte ih u podmazan pleh, prekrijte ostatkom sosa i obilno pospite parmezanom. Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite na 180 stepeni 45 minuta, zatim skinite foliju i pecite još 10 minuta.

Izvor: zena.blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage