Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 02. 2018.

Lazanja rolnice u paradajz sosu

Najukusniji ukras trpeze.

Lazanja rolnice u paradajz sosu

Foto:zenskikutak.rs

SASTOJCI

  • Glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 500 g paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber, šećer
  • 8 kora za lazanje
  • pola crvene paprike
  • pola žute paprike
  • malo peršuna i majčine dušice
  • 300 g mladog sira
  • Šargarepa
  • tikvica
  • 80 g rendanog kačkavalja

1. Oljuštite i iseckajte crni i beli luk. Operite i prepolovite paradajz, pa sredinu izrendajte, a kožu bacite.

2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte iseckan luk. Blago propržite pa dodajte paradajz. Kuvajte oko 10 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte sasvim malo šećera.

3. U velikoj posudi kuvajte kore za lazanje 5 minuta. Prohladite u hlanoj vodi, pa procedite. Operite paprike, očistite od semenki i isecite na kockice.Usitnite i peršun i majčinu dušicu. U posebnoj posudi promešajte sir, začine i paprike. Posolite i pobiberite.

4. Operite tikvicu i šargarepu. Isecite u tanke uzdužne prutiće.  Prepolovite uzdužno kore za lazanje. Na svaku traku testenine stavite šargarepu i tikvicu, pa preko smesu sa sirom i paprikama i urolajte.

5. Rolnice stavite u pleh za pečenje. Prelijte sosom od paradajza i pospite rendanom gaudom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.

Izvor: zenskikutak.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati