Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 09. 2017.

Počinje sa hrskavom slaninom. A onda nastaju najbolje lazanje za doručak

Ko kaže da su lazanje teško i komplikovano jelo koje se isključivo jede za ručak?

Počinje sa hrskavom slaninom. A onda nastaju najbolje lazanje za doručak

Foto:zenskikutak.rs

Ukoliko ih pripremite na ovaj način, možete da računate da ćete ispred sebe imati pravi kraljevski doručak, kome će se svako obradivati.

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

- 60 g putera

- ¼ kašičice soli

- 2 kašike brašna

- 2 ½ šolje mleka

- 3 kašike maslinovog ulja

- 800 g pečuraka i/ili tikvica

- 1 glavica crnog luka

- 450 g dimnjene slanine

- ¼ kašičice morske soli

- 9 jaja

- 3 kašike putera

- 2 šolje rendanog kačkavalja

- 2 šolje dimnjene gaude

- 9 lazanja kora koje se ne kuvaju

- So

- Biber


 

 

Priprema:

Najpre napravite bešamel sos i to tako što ćete otopiti puter, propržiti brašno i dodati mleko. Sve umutite i kuvajte na tihoj vatri. Začinite po ukusu. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U šerpi na srednjoj temperaturi na malo ulja ili maslaca prodinstajte seckani crni luk i pečurke. Nakon, otprilike pet minuta, dodajte seckanu tikvicu. U posebnom tiganju propržite slaninu da bude hrskava. Ostavite sa strane da se sasvim ohladi.

Otopite puter u tiganju i dodajte šest jaja koja ste blago umutili. nemojte sačekati da se potpuno ispeku, već da budu napola gotova. Pripremite pleh koji ste namastili, sipajte malo bešamel sosa, potom koru za lazanje, zatim fil od pečuraka sa lukom, pa renadani kačkavalj, potom ređajte kore, pa kajganu, slaninu, polovinu narendqanog dimnjenog sira i malo bešamela.

Ređajte dok ne utrošite sve sastojke tako da poslednji sloj budu kore na koje ćete preliti ostatak bešamel sosa i razbiti tri jajeta koja ste umutili i dodajte malo rendanog kačkavalja.

Pecite između 30 i 40 minuta, izvadite i ostavite da se malo prohlade, a potom ih služite.


Izvor: zenskikutak.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage