Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Šnicle sa susamom i bademima
Ova slana poslastica priprema se kao i svaka druga, samo što dodatnu lepotu ovom jelu pružaju bademi i susam. Takođe, ukoliko volite pikantniji ukus, možete po izboru dodati kari, soja sos ili ljuti sos od paradajza.

Foto:wannabemagazine.com
Sastojci za dve osobe:
- 4 svinjske šnicle
- dve kašike maslinovog ulja
- jedna glavica iseckanog crnog luka
- 10 gr krupno iseckanih badema
- dve kašike susama
- jedna kocka za supu
- 1 dl pavlake
- so, biber, voda
- čaša belog vina (opciono)
Priprema:
U velikom tiganju propržite šnicle na maslinovom ulju, dodajte iseckani luk, bademe, susam, kocku za supu i začine. Zatim, sipajte vodu, a kada ste proverili da se meso nije u potpunosti ispržilo, postepeno dodajte pavlaku. Ukoliko želite da poboljšate ukus, na kraju, šnicle prelijte belim vinom. Priprema jela ne traje više od sat vremena.

Izvor: wannabemagazine.com
Nema komentara.