Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

11. 09. 2017.  - Autor: Novosti.rs

Spremite aromatične orah kocke

Ukoliko ste mislili da tikvice i čokolada nisu dobra kombinacija, probajte ovaj recept, nećete se pokajati

Spremite aromatične orah kocke

Foto;novosti.rs

Sastojci za testo - 30 komada: 200 g oraha, oko 400 g tikvica, 6 jaja, 400 g šećera, prstohvat soli, 2 kesice vanilin šećera, 350 ml ulja, 400 g brašna, 3 kašičice cimeta i kesica praška za pecivo. Za preliv: 300 g crne čokolade, kesica vanilin šećera, 300 g slatke pavlake, kockica putera i 50 g oraha za ukrašavanje

1. Orahe sameljite u blenderu, a tikvice očistite, operite i krupno izrendajte. U posudu stavite šećer, jaja, dve kesice vanilin šećera, prstohvat soli i mutite mikserom oko pet minuta. Kada smesa postane kremasta pomalo sipajte ulje, ne prestajući da mutite.

2. U drugoj činiji pomešajte mlevene orahe, brašno, prašak za pecivo i cimet, pa postepeno dodajte u smesu od jaja. Rendane tikvice dobro ocedite, umešajte u testo, sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta.

3. Komade čokolade stavite u posudu, sipajte slatku pavlaku, vanilin šećera, puter i, uz stalno mešanje, otopite na umerenoj temperaturi. Kada se čokolada sasvim rastopi, sklonite s ringle, ohladite pet minuta i prelijte kolač. Ukrasite seckanim orasima ili šlagom i servirajte.


Izvor: novosti.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage