Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

09. 01. 2018.  - Autor: stvarukusa.rs

NAPRAVITE I VI: Falafel

Ove ukusne loptice mogu biti odličan prilog jelima ili laganiji obrok.

NAPRAVITE I VI: Falafel

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci

200 g suvih leblebija 
2 čena belog luka
po 3 struka peršuna, korijandera, nane
2 mlada luka
kašičica praška za pecivo
po kašičica kima i korijandera
so 
kašičica harise 
4 kašike limunovog soka 
2-3 kašike susama
litar ulja za prženje

Priprema

1. Leblebije potopite u vodu i ostavite da odstoje preko noći. Zatim ih isperite u cediljci i ostavite da se ocede.

2. Očistite beli luk. Začinsko bilje operite, ocedite sa njega vodu, pokidajte listiće. Leblebije, beli luk i začinsko bilje dva puta sameljite na mašini za mlevenje mesa ili ih izmiksajte štapnim mikserom.

3.  Očistite mladi luk, operite ga i isecite na kolutove. Pomešajte mladi luk, prašak za pecivo, kim, korijander, 1 ½kašicicu soli, harisu i limunov sok sa masom od leblebija. Od mase vlažnim rukama pravite loptice (oko 20 komada) i uvaljajte ih u susam. Ulje zagrejte na 160 stepeni, pa pržite falafel oko 4 minuta. Slažite loptice na kuhinjski papir da se ocede.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage