Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
NEOBIČNO i EGZOTIČNO: Salata sa avokadom i kukuruzem šećercem
Egzotična i sočna salata sa različitim ukusima.

SASTOJCI:
- limun
- 2 avokada
- 6 kašika maslinovog ulja
- so, biber
- tabasko sos
- 300 g kukuruza šećerca iz konzerve
- 4 paprike
- 2 crvena luka
- 2 celera u struku
- vezica peršuna
PRIPREMA:
1. Iscediti sok iz limuna. Avokado preseći na pola, izvaditikošticu i kašikom povaditi meso voćke. Polovinu iseći na kockice, a ostatak izgnječiti viljuškom. Poprskati sokom od limuna, pa umešati maslinovo ulje. Posoliti, pobiberiti i pikantno začiniti i sa nekoliko kapi tabasko sosa.
2. Kukuruz šećerac iz konzerve dobro ocediti. Paprike oprati i iseći. Oguliti i iseckati luk. Celer zajedno sa lišćem oprati, očistiti i iseći na kockice.
3. U smesu od avokada umešati kukuruz šećerac, paradajz, iseckani luk i kockice celera. Peršun oprati, dobro otresti od vode i sitno iseckati. Umešati ga u salatu. Sve još jednom začiniti solju i biberom. Poslužiti u četiri činijice za salatu.
Pročitajte još: SASTOJAK VAŠIH JELA: Recept za domaći kečap |
Izvor: Stvarukusa.rs
Nema komentara.