Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
PIKANTNO I NEOIBČNO: Kanelone sa spanaćem
Pikantan obrok koji će oduševiti sve ljubitelje testenine.

Sastojci:
- 2 glavice luka
- 3 čena belog luka
- kašika maslaca
- 750 g spanaća
- muskatni oraščić
- 2 kašike prezli
- 200 g rendanog ementalera ili sličnog sira
- 2 jajeta
- 20 kanelona
- 2 kašike ulja od repice
- konzerva usitnjenog paradajza (850 ml)
- kašicica suvog majorana
- 2 kašike kisele pavlake
- prstohvat šećera
- 75 g sira ribanca
- so, biber
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno naseckajte glavicu luka i 2 čena belog luka, propržite na maslacu da postanu staklasti. Dodajte očišćeni spanać (ako je zamrznut, otopite ga na luku i belom luku) i propržite ga da svene. Ocedite i naseckajte, začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Umešajte prezle, 150 g sira i jaja. Smesu stavite u poslastičarsku kesicu s velikim otvorom, napunite kanelone i poslažite ih u namašćenu vatrostalnu posudu.
2. Na kockice isecite ostatak luka i belog luka, propržite ih na ulju, umešajte paradajz i majoran i kuvajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Umešajte i pavlaku pa sos začinite solju, biberom i šećerom. Prelijte kanelone, stavite ih u rernu i pecite oko 30 minuta. Tad ih pospite ostatkom sira i zapecite još 5-10 minuta.
PROČITAJTE JOŠ: Ekspresno brz nedeljni kolač od jabuka MAFINI ZA VEČERU: 10 recepata za slane kolače koje ćete obožavati! |
Izvor: Stvarukusa.rs
Nema komentara.