Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 05. 2017.

UKUSNO I NEOBIČNO: Zapečena jaja sa kajmakom

Nesvakidašnje, ukusno i povoljno za pripremu!

UKUSNO I NEOBIČNO: Zapečena jaja sa kajmakom

Foto:recepti.com

Sastojci:

- 9 jaja

- 100 g kajmaka

- čaša pavlake

- jedna zemička

- veza peršune

- kašika maslaca

Priprema: Obari se 9 jaja da budu dobro kuvana. Kad se prohlade, oljušte se, te po dužini preseku na pola. Izvade se žumanca, imesaju se sa 5 kašika kajmaka i vezom seckanog peršunovog lišća. Tom masom se pune polutke belanaca. U vatrostalnom sudu rastopiti jednu kašiku maslaca pa poređati punjene polutke belanaca i preliti ih čašom umućene pavlake. Od jedne suve zemičke se naprave mrvice-prezle, proprže se na suvom tiganju i posipaju preko pavlakom prelivenih jaja. Vatrostalnu činiju staviti u zagrejanu rernu i ostaviti da se jaja zapeku 10 minuta.

PROČITAJTE JOŠ:

Zašto je beli pasulj dobar? Ovih 5 razloga "nateraće" vas da ga češće jedete!

DIVNA POSLASTICA: Knedle sa kajsijama iz kompota!

OMILJENI DODATAK JELIMA: Ovo sigurno niste znali o senfu!

Izvor: recepti.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati