Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

13. 12. 2017.

Gotove za 20 minuta: Savršene domaće bajadere

Malo je onih koji ne vole ove divne, čokoladne zalogaje, a gotovo na svakoj prazničnoj trpezi nađu se upravo bajadere! Ovi sitni kolači postaće vam još draži uz recept za koji je potrebno svega 20-ak minuta. Prijatno!

Gotove za 20 minuta: Savršene domaće bajadere
Foto:stvarukusa.rs
Sastojci:

- 9 kašika vode

- 200 gr šećera

- 150 gr mlevenih oraha, badema ili lešnika

- 250 gr mlevenog keksa

- 170 gr maslaca

- 100 gr čokolade za kuvanje

Za glazuru:

- 100 gr čokolade za kuvanje

- malo ulja

Priprema:

U lonac dodajte vodu i šećer i zagrejte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, sklonite s vatre i mešajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i keks a onda mešajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.

Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela. Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase. Na poslužavnik stavite masni papir za pečenje i prebacite prvi deo mase (sa čokoladom) i rukama oblikujte kvadar, pa gornji deo i rubove poravnajte nožem.

Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja i prelijte bajaderu. Bajaderu ostavite u frižideru da se stegne, a sutradan je iseckajte na kockice i poslužite.

PROČITAJTE JOŠ:

SLASNO: Turska salata od šargarepe

NEODOLJIVO HRSKAVO: Pohovani pileći file u kornfleksu

Napravite ukusan letnji liker od vanile

 

 

 

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage