Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Musaka sa tikvicama
Grčka musaka, poslužena sa hladnim kiselim mlekom ili salatom od paradajiza, predstavlja idealan obrok u toplim, letnjim danima.

Sastojci
· glavica luka
· 400 g paradajza
· 3 tikvice
· 250 g sira (najbolje feta-sira)
· 2 kašike ulja
· 750 g junećeg mlevenog mesa
· 2 kašike paradajz-pirea
· so, biber
· 2 jajeta
· 2 dl kisele pavlake
Priprema
Sitno iseckajte crni luk, a paradajz na debele kolutove. Tikvice krupno narendajte. Sir isecite na kockice ili ga narendajte.
Propržite luk na ulju, dodajte meso i dinstajte još malo, pa umešajte paradajz-pire, propržite i sve posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte tikvice.
Pomešajte jaja s pavlakom i posolite. Podmazan pleh napunite mlevenim mesom, prelijte pavlakom i jajima, pa odozgo poređajte kolutove paradajza. Pospite sirom i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Ukrasite s nekoliko listića začinskog bilja.
Izvor: stvar ukusa
Nema komentara.