Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 05. 2018.

Rolnice od plavog patlidžana

Ovo lagano letnje jelo može biti još lakše ako se izostavi meso...

Rolnice od plavog patlidžana

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

2 patlidžana
so
50 g  pirinča
2 glavice luka
3 čena belog luka
1 veza bosiljka
100 g koktel paradajza
150 g mlevenog mesa
5 kašika ulja
bibera
3 kašike krema sira
100 ml belog vina

Priprema:

1. Patlidžan iseći na tanke kriške, posoliti i ostaviti da odstoji i pusti vodu.

Obariti pirinač. Iseckati bosiljak, crni i beli luk. Iseckati paradajz.

2. Propržiti na ulju crni luk, dodati beli luk i meso, pa na kraju bosiljak.

Skinuti s ringle, umešati sir i proceđeni pirinač. Zagrejati rernu na 200 stepeni.

3. Posušiti patlidžan, na svaku šnitu staviti po malo nadeva i paradajza.

Uviti, pričvrstiti čačkalicom i poređati u nauljenu vatrostalnu posudu. Naliti vinom. Peći 15 minuta.

4. Gotove rolnice ukrasiti svežim bosiljkom i služiti uz svež paradajz.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage