Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

28. 05. 2015.

Dan otvorenih vrata u Salonu MSU: Druženje sa Anom Knežević

Povodom izložbe “Prostori odstupanja” Muzej savremene umetnosti (MSU) organizuje Dan otvorenih vrata u petak, 29. maja, u Salonu Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14).

Dan otvorenih vrata u Salonu MSU: Druženje sa Anom Knežević

Foto:Blic.rs

U periodu od 12 do 20 sati posetioci će imati mogućnost da direktno od umetnice Ane Knežević dobiju odgovore na pitanja o izložbi i njenim radovima predstavljenim u Salonu MSU, dok će u 17 časova umetnica održati prezentaciju o svom dosadašnjem radu.

Izlоžbа “Prostori odstupanja” prеdstаvlja аutоrе Anu Knežević, Nemanju Lađića i Marka Markovića kојi sе u svојој umеtničkој prаksi nа specifičan nаčin bаvе pојmоm prоstоrа.

Rаzličitim pristupimа, koristeći medij crteža, svetlosno-zvučne instalacije i video rada, umеtnici prоblеmаtizuјu rеcеpciјu prоstоrа, njеgоvu strukturu, hоmоgеnоst i plаnоvе.

Na izložbi „Prostori odstupanja“ Ana Knežević je predstavljena sa dva rada, instalacijom Fiat Lux (2015) i crtežom Between You and Me (2015).

Interesovanja umetnice se kreću u okvirima interdisciplinarnih istraživačkih projekata, koji u sebi ujedinjuju nauku, tehnologiju i umetnost.

U svojim radovima ona istražuje relacije i međusobnu zavisnost između prostora, svetlosti i zvuka. Njeni radovi se oslanjaju na okruženje, ostvareni su u odnosu na konkretnu situaciju zatečenog mesta i konstruisani su kao site-specific instalacije.

U zadatom prostoru, Ana Knežević realizuje formu crteža u prostoru, kroz koji se prolazi telom. Tim činom, posetilac postaje učesnik u samom radu, koji je osmišljen da bude aktiviran posmatračevim pogledom. Umetnica je posebno zainteresovana za pojam praznine i negativnog prostora, i svojim radom, povezujući naučna istraživanja sa umetnošću, donosi nova prostorna iskustva koja menjaju našu standarnu percepciju.

Ana Knežević (Beograd, 1976). Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2002. godine u klasi profesora Slobodana Roksandića.

Studirala je slikarstvo na programu MFA na Massachusetts College of Art u Bostonu. Bavi se svetlosno-zvučnim instalacijama, crtežom i slikarstvom.

Realizovala je nekoliko projekata u javnim prostorima i imala brojne grupne i samostalne izložbe, između ostalog 2003. u Bostonu i 2009. u Parizu. Živi i radi u Njujorku.

U toku trajanja izložbe, biće organizovani susreti i sa Nemanjom Lađićem i Markom Markovićem.

Izložba “Prostori odstupanja” je otvorena do 28. juna, svakog dana od 12 do 20 časova, osim utorkom.


Izvor: Blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati