Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

17. 09. 2012.

Marković: Hotel u Keramoti za dve do tri godine

U mestu Keramoti, preko puta grčkog ostrva Tasos, gde je Jagodina od optine Hrisopuli dobila dva hektara zemlje, za dve do tri godine biće izgrađen hotel, izjavio je danas predsednik Skuptine grada Jagodine Dragan Marković - Palma.

"Biće izgrađen hotel ili više hotela sa pratećim sadržajima, u koje će ići naši đaci", rekao je Marković, na svečanosti dodele indeksa brucošima Pedagoškog fakulteta u Jagodini.

Poslednjih nekoliko godina o trošku grada na letovanje u Grčku šaljemo maturante srednjih škola i to "plaćamo kao Grčka", a sa izgradnjom naših hotela biće drukčije, kazao je Marković.

On je istakao da je Jagodina, dobijanjem ovog zemljiša, Srbija "ušla u EU preko Jagodine".

Jagodina i Hrisopuli su gradovi pobratimi, sarađuju poslednjih 15 godina, a zvanična predaja zemljišta u Keramoti, obavljena je 8. septembra, između predsednika opštine Hrisopuli Savasa Mihalidisa i Markovića.

Jagodina je Hrisopuli, 2008. godine, poklonila hektar zemljišta u Industrijskoj zoni na "koridoru 10" za izgradnju privrednih objekata.

Marković: Država da ne povećava školarine

Marković je pozvao nadležne države organe da ne povećavaju školarine na fakultetima i da pomognu i studentima na budžetu, jer veliki broj njihovih roditelja ima male plate ili nigde ne rade.

"Država će na taj način pokazati, kao i Jagodina, da su nam mladi zakon", rekao je Marković.

Marković je Pedagoškom fakultetu obećao milion dinara pomoći za sanaciju dela zgrade i izgradnju restorana s kuhinjom do 1. aprila iduće godine.

"Vaše zanimanje je vezano za decu, bez borbe protiv bele kuge nema dece, ali ja sam siguran kada vi završite fakultet, za vas će biti dovoljno dece jer se mi u Jagodini borimo protiv bele kuge", rekao je Marković brucošima i naveo da grad Jagodina za svako rođeno dete daje po 1.200 evra, ima najjeftiniji vrtić u zemlji, šalje školsku decu na letovanje, pomaže trudnice...

On je podsetio da studenti koji studiraju u Jagodini i koji su iz Jagodine a studiraju u nekom drugom gradu, imaju besplatnu posetu Akva parku, Muzeju voštanih figura, ZOO vrtu, utakmicama FK Jagodine.

Uz podsećanje da je na Pedagoškom fakultetu dve trećine studenata iz drugih gradova, Marković je poručio brucošima da je sigran da će Srbija, kada oni završe faklutet, imati "toliko dece da oni koji rade u prosveti ne ostanu bez posla".

Dekan fakluteta Sretko Divljan je rekao studentima da od njih čekuje da budu "tvorci svega lepog u budućnosti".

Svečanosti je pristovao i gradonačelnik Jagodne Ratko Stevanović, pesnik i dobitnik diplome "Narodni učitelj" Pedagoškog fakulteta Dobrica Erić i pesnik Slobodan Raketić.

U Prvu godinu osnovnih studija, na tri studijske grupe, ove godine je upisano 210 studenata, 105 budžetskih.

Na Pedagoškom fakultetu u Jagodini, koji je nastavio tradiciju školovanja učitelja dugu 214 godina, od osnivanja Muške učiteljske škole, danas studira 800 redovnih i 400 vanrednih studenata.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage