Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

10. 09. 2012.

Blokirani alternativni putevi na severu Kosova

Član optinskog veća u Leposaviću Zoran Milojević izjavio je da je Kfor jutros blokirao sve alternativne putne pravce u optinama Leposavić i Zubin Potok.

Milojević je u izjavi Tanjugu naveo da je Kfor blokirao put Postenje Tresava Raška i put Jarinje Vučija rupa Rudnica.

Milojević je dodao da su alternativni putni pravci, koji opštinu Zubin Potok povezuju sa centralnom Srbijom, takođe blokirani od strane međunarodnih vojnika.

On je podsetio da su vojnici Kfora sa blokadom alternativnih putnih pravaca koje koriste Srbi sa severa pokrajine počeli u nedelju, kada je zatvoren put Postenje Košutica u opštini Leposavić.

"Svi alternativni putevi su u potpunosti zatvoreni. Ne znamo razlog za to. Sloboda kretanja na ovaj način je ograničena I faktički ne postoji. Predsednici opština sa severa Kosova danas će ovim povodom imati zajednički sastanak", rekao je Milojević.

Srbi sa severa Kosova do centralne Srbije I obrnuto mogu stići jedino preko 2 zvanična administrativna prelaza na severu Kosova Jarinja i Brnjaka.
 

U opštini Zubin Potok blokirani svi alternativni putevi

Predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović potvrdio je da su i u toj opštini na severu Kosovu jutros zatvoreni svi alternativni putni pravci prema centralnoj Srbiji.
"To će ugroziti redovno snabdevanje osnovnim životnim namirnicama severa Kosova", rekao je Božović agenciji Beta.
On je rekao da to "što pripadnici Kfora rade u poslednje vreme na severu pokrajine potvrđuje da su izašli iz svog mandata i da pomažu Prištini da i na sever implementira svoje institucije koje Srbi ne ne priznaju".
"U toku dana biće održana vanredna sednica predstavnika opština na severu Kosova kako bi se razmotrila trenutna situacija koja se iz dana u dan komplikuje, i pronašlo rešenje koje će biti prihvatljivo, pre svega za stanovništvo koje ovde živi", rekao je Božović.
Alternativni putevi blokirani su i u opštini Leposavić.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage