Press Online :: Vesti dana http://m.pressonline.rs/info/rss.html Najnovije vesti - Politika, Hronika, Srbija, Društvo, Biznis, Beograd, Kolumne, Komentar dana, Press RS sr http://m.pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Vesti dana http://m.pressonline.rs/info/rss.html NAJMANJE 4 UBICE PUCALE NA ŠKALJARCE Mirno ušetali u restoran i sasuli kišu metaka, ranjena Stamatovićeva supruga, u bolnici I DETE http://m.pressonline.rs/info/hronika/419431/najmanje-4-ubice-pucale-na-skaljarce-mirno-usetali-u-restoran-i-sasuli-kisu-metaka-ranjena-stamatoviceva-supruga-u-bolnici-i-dete.html Najmanje četiri osobe učestvovale su u brutalnom ubistvu Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini, zabeleženo je na snimcima sigurnosnih kamera sa okolnih lokala i zgrada. Dvojica njih su u nedelju uveče hladnokrvno ušetali u restoran gde su Stamatović i Dedović koji slove za istaknute članove škaljarskog klana, i sasuli kišu metaka u njih. ]]> foto;blic

- Ubice su bile profesionalci i prema načinu na koji barataju oružjem, veoma su iskusni. Svoje žrtve nišanili su mirno. Ispalili su oko 20 metaka da bi ubili dve osobe, što ukazuje na njihovu rešenost da žrtve ne prežive. Pucali su obojici u glavu, a u restoran su ušli mirno, tako da su u prvom trenutku svi pomislili da su gosti - rekao je izvor u grčkoj policiji dan nakon brutalne egzekucije u restoranu u Atini prilikom koje su ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatović.

Grčki mediji preneli su takođe i da su svedoci pucnjave napadače opisali kao muškarce u dvadesetim godinama, ali da je među njima bio jedan od oko 45.

Kiša metaka nije poštedela ni suprugu Stevana Stamatovića tako da je ona, sa povredom noge, prevezena u istu bolnicu u kojoj je proglašena smrt škaljaraca.

- Prema nezvaničnim informacijama, u bolnici se nalazi i dete koja je prisustvovalo ubistvima i ranjavanju. Ono je pod nadzorom psihijatrijskog psihologa zbog velikog šoka koja je pretrpelo - pišu grčki mediji.

Ubistvo od 30 sekundi

Javnost u Grčkoj i dalje je šokirana brutalnom egzekucijom kriminalaca koje je trajalo čitavih 30 sekundi od kako su pucači, maskirani šalovima, ušli u restoran i otvorili paljbu. Njihova munjevita akcija zabeležena je kamerama, ali budući da su bili dobro maskirani, grčki mediji su skeptični i sumnjaju da će one biti od velike pomoći.

Foto: Youtube screenshot / youtube

Međutim, jasno je da se radi o profesionalcima, a govori se i da su svojim brzim upadom išli na faktor iznenađenja. Odmah nakon ubistva odvezli su se džipom za kojim grčki policajci tragaju. Na licu mesta pronađene su čaure kalibra 9 milimetara, i to iz dva različita pištolja.

Podsećanja radi, Za Igorom Dedovićem (43), koji je sa braćom Vukotić označen kao vođa škaljarskog klana, bila je raspisana poternica zbog pokušaja dvostrukog ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića bliskih kavačkom klanu krajem marta 2016. u Kotoru. Za to delo Crna Gora traži od Srbije izručenje Jovice Vukotića, dok je Milić Minja Šaković hapšen i bio u pritvoru u Spužu, a potom pušten na slobodu.

Dedovića su srpski istražitelji povezivali sa švercom tone kokaina koji je nađen u Crnom moru kod obala Rumunije prošle godine, posle čega su uhapšena dvojica Vranjanaca.

Igor Dedović Foto: MUP Srbije / Promo

Igor Dedović

Stevan Stamatović predvodio je zagoračku grupu, to jest ogranak škaljarskog klana u Podgorici, a srpska javnost ga je upoznala nakon ubistva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi oktobra 2016. godine. Stamatović je povezanost sa ubistvom negirao u crnogorskim medijima.

Takođe, Stamatović je dovođen u vezu i sa oružjem koje je u pronađeno u Jajincima, u blizini kuće tadašnjeg premijera a sadašnjeg predsednika Aleksandra Vučića.

]]>
Mon, 20 Jan 2020 13:16:28 +0100 Hronika http://m.pressonline.rs/info/hronika/419431/najmanje-4-ubice-pucale-na-skaljarce-mirno-usetali-u-restoran-i-sasuli-kisu-metaka-ranjena-stamatoviceva-supruga-u-bolnici-i-dete.html
MANEVAR VLASTI ILI ŠANSA ZA OPOZICIJU? Šta o spuštanju IZBORNOG CENZUSA NA TRI ODSTO misle predstavnici stranaka i analitičari http://m.pressonline.rs/info/politika/419433/manevar-vlasti-ili-sansa-za-opoziciju-sta-o-spustanju-izbornog-cenzusa-na-tri-odsto-misle-predstavnici-stranaka-i-analiticari.html Redovni izbori - vanredna pravila. Kad god bili, 19. ili 26. aprila, za njih će, po svoj prilici, važiti nova pravila igre jer je najavljeno smanjenje cenzusa sa pet na tri odsto. Oni koji podržavaju taj predlog kažu da će tako veći broj stranaka ući u parlament, dok protivnici navode da se u tako krupne promene ne ulazi bez široke rasprave. ]]> Foto;blic

Jedno je sigurno, ne postoje zakonodavne prepreke za smanjenje izbornog praga. O argumentima za i protiv se može raspravljati, a zvaničnici koji su za ove izmene kažu da se time vraća plurizam u parlament. Jedan od njih je i lider SNS Aleksandar Vučić, od koga je ideja i potekla.

- Time će se vratiti život u parlament koji će biti mnogo reprezentativniji. Očekujem da ću time pročistiti svoju SNS, jer će stranački funkcioneri morati više da se bore kako bi osvojili apsolutnu većinu na izborima, naročito na lokalu. SNS će svakako dobiti manje mandata ukoliko cenzus bude smanjen, ali i da će u tom slučaju biti dobijeno preslikano javno mnjenje u Skupštini - rekao je Vučić.

Svi su na dobitku, sem SNS, kaže za "Blic nedelje" član Predsedništva SNS i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

- Smanjenje izbornog cenzusa predstavlja korak napred za demokratiju, jer daje mogućnost i manjim strankama da uđu u parlament ili lokalne skupštine, što zapravo predstavlja i bolju reprezentativnost volje naroda. To je dobro za građane i zastupanje njihovih interesa, ali i za vraćanje dijaloga u Skupštinu i lokalne parlament. Građani bi mogli preciznije da se opredele na izborima kada odlučuju kome će dati svoj glas. Niži izborni prag znači i veće šanse da lista za koju se opredele uđe u parlament jer za nekog možda ne bi glasali ukoliko smatraju da ne može da pređe cenzus. Smanjenje cenzusa pruža svima veće mogućnosti, a jedino može biti oštećena SNS, koja tako može da dobije manje mandata jer veći broj lista može da uđe u parlament - kaže Stefanović.

Glavne zamerke koje se mogu čuti na račun ovog predloga je da se tako velike promene ne uvode neposredno pred izbore, a politikolog Vladimir Goati napominje za "Blic nedelje" da to, pre svega, nije u dobroj praksi izbornog zakonodavstva.

Vladimir Goati: Dobro pred izbore Foto: Sava Radovanović / Tanjug

Vladimir Goati: Dobro pred izbore

- Reč je o bitnom elementu izbornog sistema. Mislim da nije dobro jedan ključni element izbornog sistema menjati četiri meseca pred izbore bez opšte saglasnosti. Odvojio bih zakone koji su konsenzusom usvojeni, ovo je uneto odjednom spolja. Ova moja argumentacije je prisutna u teoriji izbora, naizgled je formalna, znači suštinska je. Bilo kakva krupna promena izbornog sistema unutar izborne godine, doneta bez opšte saglasnosti, pravno je neprihvatljiva - napominje Goati za naš list.

Da se zalazi u neku vrstu pravne nesigurnosti i nepotrebne promene pravila igre uoči glasanja, smatra i izvršni direktor Cesida Bojan Klačar.

- Nije prethodila analiza, ne znamo šta je motiv koji je podstakao predsednika da izađe s tom idejom. Ako se rešava problem pluralizma u parlamentu, to nije problem, videćemo da u parlamentu imamo više od 10 stranaka, sada mislim da ih ima 15. Neće svim akterima biti ista pravila, jer možda imate neke stranke koje su pravile strategiju na pet odsto i da su bespotrebno trošile sredstva - ističe Klačar.

Bojan Klačar: Izaziva pravnu nesigurnost Foto: Dragan Kujundžić / Tanjug

Bojan Klačar: Izaziva pravnu nesigurnost

Šta kažu oni na koje će te promene direktno uticati? Deo opozicije smatra da će koristiti samo onima koji su naizgled protiv vlasti, ali lider LDP Čedomir Jovanović kaže za "Blic nedelje" da je važno da se u Skupštini čuju različite ideje, iznose što je moguće širi društveni stavovi jer će se samo tako doći do prave politike sposobne za teške izazove koji su pred celom zemljom.

Čedomir Jovanović: Skupština se otvara Foto: G. Srdanov / RAS Srbija

Čedomir Jovanović: Skupština se otvara

- Nikad nismo strančarili, uvek smo radili za sve, nikad samo za sebe. Davno smo rekli da idemo na izbore jer ne želimo politiku koja se valja po ulicama gurajući celo društvo u rovove. Nikad nismo govorili o cenzusu, čak ni onda kada su ga zbog nas DS i DSS podizali sa tri na pet odsto dva meseca pre raspisivanja izbora. Ali kad već pitate, hoću jasno da kažem da bih uradio isto što je uradio Vučić i da će LDP podržati spuštanje cenzusa jer se time Skupština otvara za svaku politiku - najavljuje Jovanović.

Foto: RAS Srbija

Sa njim se ne slaže potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

- Ulaskom u Skupštinu stranaka ili kvazistranaka koje postoje isključivo zahvaljujući režimu, stvorio bi se privid parlamentarnog života, pluralizma, demokratije i slobodnih izbora, dok je u stvarnosti sve suprotno - medijski mrak, pritisak na građane, neregularni izborni uslovi i urušavanje institucija - kazao je Jovanović.

Nikola Jovanović: Privid parlamentarizma Foto: Bojan Stekić / Tanjug

Nikola Jovanović: Privid parlamentarizma

Pred poslanicima u februaru

Predlog za izmenu cenzusa će, prema najavama medija, podneti poslanička grupa SNS, a pred poslanicima bi mogao da se nađe u februaru, na vanrednoj sednici.

Đorđe Milićević: Poboljšanje izbornih uslova Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija

Đorđe Milićević: Poboljšanje izbornih uslova

Šef poslaničkih kluba SPS Đorđe Milićević za "Blic nedelje" kaže da je ta stranka spremna da razgovara o svakom predlogu koji vodi ka poboljšanju izbornih uslova u Srbiji. "Ovaj predlog ide u tom pravcu. Nije tačno da se njime narušavaju prava opozicije, jer on stvara mogućnost da veći broj partija, pre svega iz opozicije, koje su ispod cenzusa, ima predstavnike u Skupštini. Nije tačno ni da postoji pravilo da se izborni zakoni ne usvajaju u toku izborne godine, 13. decembra smo usvojili zakone koji se tiču izbornih uslova", kaže Milićević.

]]>
Mon, 20 Jan 2020 13:32:25 +0100 Politika http://m.pressonline.rs/info/politika/419433/manevar-vlasti-ili-sansa-za-opoziciju-sta-o-spustanju-izbornog-cenzusa-na-tri-odsto-misle-predstavnici-stranaka-i-analiticari.html
UKRAO METALNU KUTIJU SA NOVCEM? Muškarcu krivična prijava zbog sumnje na tešku krađu u Šidu http://m.pressonline.rs/info/hronika/419430/ukrao-metalnu-kutiju-sa-novcem-muskarcu-krivicna-prijava-zbog-sumnje-na-tesku-kradju-u-sidu.html Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šidu podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv 31-godišnjeg muškarca, zbog sumnje da je provalio u prostoriju jedne autoperionice u Šidu i ukrao metalnu kutiju u kojoj se nalazio novac. ]]> foto:blic

U saopštenju PU Sremska Mitrovica navodi se da se muškarac tereti za kivično delo teška krađa.

]]>
Mon, 20 Jan 2020 13:14:03 +0100 Hronika http://m.pressonline.rs/info/hronika/419430/ukrao-metalnu-kutiju-sa-novcem-muskarcu-krivicna-prijava-zbog-sumnje-na-tesku-kradju-u-sidu.html
Tači dao Kurtiju mandat za formiranje Vlade, rok 15 dana http://m.pressonline.rs/info/politika/419432/taci-dao-kurtiju-mandat-za-formiranje-vlade-rok-15-dana.html Predsednik Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, mandatar je za sastav nove prištinske vlade, saopštio je danas predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači. ]]> Foto:blic

Iako još nema većinu za sastav nove vlade, Tači je poverio Kurtiju mandat, kao lideru pokreta koji je dobio najveću podršku na oktobarskim vanrednim parlamentarnim izborima.

Tači je saopštio da je prihvatio Predlog Samoopredeljenja da Kurti bude mandatar za sastav nove prištinske vlade i o tome je, kaže, zvanično obavestio i parlament.

"Ovo je vrlo važan korak za stvaranje novih institucija i ustavni rok za formiranje Vlade Republike Kosovo počinje danas “, napisao je Tači na svom fejsbuk profilu.

U skladu s tim Kurti ima 15 dana rok da sa drugoplasiranim Demokratskim savezom Kosova, Ise Mustafe, dogovori postizbornu koaliciju i zajednočko formiranje vlasti, četiri meseca od vanrednih paralmentarnih izbora.

Ukolik Kurti ne obezbedi većinu za formiranje vlade, Tači će mandat poveriti nekoj drugoj stranci, a ako i taj pokušaj propadne, na kosovskoj teritoriji će biti raspisani novi vanredni parlamentarni izbori.

]]>
Mon, 20 Jan 2020 13:25:19 +0100 Politika http://m.pressonline.rs/info/politika/419432/taci-dao-kurtiju-mandat-za-formiranje-vlade-rok-15-dana.html
POLICIJA TRAGA ZA VANDALIMA Istom prevozniku polomili šoferšajbne na sedam autobusa u Prokuplju i Nišu http://m.pressonline.rs/info/hronika/419429/policija-traga-za-vandalima-istom-prevozniku-polomili-sofersajbne-na-sedam-autobusa-u-prokuplju-i-nisu.html Autobusima kompanije „Flix a bus“ iz Jugbogdanovca, od juna prošle godine, kada je preuzela obavljanje prevoza radnika za kompaniju „Leoni“, sedam puta su lomljena stakla na autobusima u Nišu i Prokuplju, upozoravaju iz ove prevozničke firme. ]]> foto:blic

Jedan od autobusa prevoznika Foto: Privatna arhiva

Jedan od autobusa prevoznika "Flix a bus" koji je polomljen u Prokuplju

Direktorka „Flix a bus“-a Milena Stanković kaže da se napadi izvode kako bi se ova kompanija onemogućila da ispuni ugovorom preuzete obaveze prema „Leoniju“, te da očekuju od državnih organa da pronađu počinioce.

Šoferšajbna divljački polomljena na autobusu prevoznika Foto: Privatna arhiva

Šoferšajbna divljački polomljena na autobusu prevoznika "Flix a bus"

- Naša kompanija se bavi prevozom putnika i ugovorenim prevozom zaposlenih za razne kompanije. Početkom juna 2019. godine uspostavili smo poslovnu saradnju sa kompanijom „Leoni“ radi prevoza njihovih zaposlenih za proizvodnu jedinicu Prokuplje. Od samog početka od uspostavljanja poslovne saradnje sa „Leonijem“, počeli su problemi na način da nam već u prvih mesec krenulo divljačko lomljenje stakala na autobusima koji su nekad bili u pokretu a nekad parkirani i spremni za prevoz zaposlenih a sve sa ciljem da naša kompanija ne izvrši preuzetu ugovorennu obavezu prema kompaniji „Leoni“ i samim tim ne preveze zaposlene u predviđenom terminu. Cilj je da se naruši ugled „Flix a busa“ kao i da se stvore uslovi da se saradnja izmedju „Leonija“ i naše kompanije ugrozi, odnosno bude prekinuta zbog nepoštovanja preuzetih obaveza - ističe Stankovićeva.

Prema njenim rečima poslednji napad se desio u toku noći između 10. i 11. januara na parkiranom autobusu na placu jedne benzinske pumpe u Niškoj Banji gde je njihovom autobusu polomljena zadnja šoferšajbna i bočno staklo.

Poslednji napad zabeležen 11. januara na autobusu koji je bio parkiran kod Niške Banje Foto: Privatna arhiva

Poslednji napad zabeležen 11. januara na autobusu koji je bio parkiran kod Niške Banje

- Pre toga, 9.januara u istom danu polomljena su šoferšajbne na tri parkirana autobusa na području Prokuplja: u selu Reljinac, u selu Gornja Rečica i ispred Hitne pomoći u Prokuplju, zbog čega su sva vozila bila onemogućena da idu u saobraćaj. Pre tri ili četiri meseca na području Prokuplja polomljenja je zadnja šoferšajbna na autobusu u kojem su bili putnici tako što je neko iz žbuna gađao kamenom autobus u pokretu, a pre toga polomljeno je bočno staklo na autobusu parkiranom u Prokuplju kod Doma Zdravlja i na autobusu koji je bio parkiran u Nišu kod Elektronske industrije na parkingu (polomljeno bočno staklo). O svim događajima i nanetim materijalnim štetama je obaveštena policija, ističe ona.

Autobus oštećen na parkingu kod Niške Banje Foto: Privatna arhiva

Autobus oštećen na parkingu kod Niške Banje

U policijskim upravama u Nišu i Prokuplju, kažu da je o svim prijavama obavešteno tužilaštvo i da se intenzivno radi na rasvetljavanju slučajeva.

-Pripadnici MUP-a u Prokuplju, odmah po prijavama da su 9. januara ove godine na različitim lokacijama polomljena vetrobranska stakla na tri autobusa jednog preduzeća iz Niša, izašli su na mesta događaja. Policija je obavila razgovor sa trojicom vozača, a o događajima je obavešteno OJT koje se izjasnilo da ima elemenata krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari. Policija po nalogu tužilaštva preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi identifikovali i pronašli učinioca ili više njih. Takođe, policiji je menadžer ovog preduzeća u junu prijavio da je nepoznata osoba na putu Reljinac – Jugovac kamenom gađala autobus, kao i da je tom prilikom oštećeno vetrobransko staklo.Policija je i u ovom slučaju izašla na mesto događaja, obavila razgovor sa vozačem i putnicima autobusa, obavestila tužilaštvo i radi na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja, navode u prokupačkoj policiji.

U Foto: Privatna arhiva

U "Flix a busu" smatraju da se autobusi namerno lome

Niška policja intenzivno radi na slučajevima

U niškoj policiji kažu da im je 11. januara ove godine prijavljeno je da je na autobusu razbijeno zadnje i bočno staklo, na parkingu u blizini benzinske pumpe u Niškoj Banji.

-Policija je izašla na mesto događaja i obavestila OJT u Nišu koje se izjasnilo da ima elemenata krivičnog dela uništenje i otuđenje tuđe stvari koje se goni po privatnoj tužbi. Takođe, policiji je 30. jula prošle godine prijavljeno d je na parkingu ispred bivše Ei Niš nepoznata osoba polomila bočno staklo na autobusu, kao i da je ulazila u autobus iz kog ništa nije ukradeno. Policija je i u ovom slučaju odmah izašla na mesto događaja i, po nalogu, tužilaštva izvršen je uviđaj.Protiv nepoznatog učinioca podneta je krivična prijava za krivično delo uništenje i otuđenje tuđe stvari. Pripadnici Policijske uprave u Nišu intenzivno rade na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovih događaja, ističu u PU Niš.

U mestu Babotinac kod Prokuplja 9.januara namerno polomljena šoferšajbna na autobusu Foto: Privatna arhiva

U mestu Babotinac kod Prokuplja 9.januara namerno polomljena šoferšajbna na autobusu

Direktna šteta preko 800.000 dinara

Direktna šteta naneta lomljenjem šoferšajbni procenjuje se na oko 800.000 dinara, ali je mnogo veća šteta koju trpi preduzeće zbog nemogućnosti da radi nesmetano.

-Štetu koju su nam naneli sistematskim uništenjem imovine po pitanju stakala procenjena je na preko 800.000 dinara a šteta koju trpimo kao firma je nemerljiva jer kad nam polome autobuse na taj način onemogućavaju nas da obavljamo delatnost. Apelujemo da se pokrene istraga i utvrdi pozadina ovih napada - zbog čega se na ovaj način uništava imovina jednog prevoznika i ko ima interesa da to čini, kaže Stankovićeva.

]]>
Mon, 20 Jan 2020 13:11:44 +0100 Hronika http://m.pressonline.rs/info/hronika/419429/policija-traga-za-vandalima-istom-prevozniku-polomili-sofersajbne-na-sedam-autobusa-u-prokuplju-i-nisu.html
"VIDELI SMO SE NEKOLIKO DANA PRE TOGA..." Potresna ispovest drugarice Marka koga je nepoznati napadač ubo NOŽEM U SRCE http://m.pressonline.rs/info/hronika/419427/videli-smo-se-nekoliko-dana-pre-toga-potresna-ispovest-drugarice-marka-koga-je-nepoznati-napadac-ubo-nozem-u-srce.html Znam Marka još od detinjstva. Bio je izuzetan mladić, vredan, požrtvovan za porodicu... Videli smo se nekoliko dana pre tragičnog događaja. Ovo je izuzetno veliki gubitak za sve, na prvom mestu za njegovu porodicu. ]]> Foto;blic

Ovim rečima za "Blic" govorila je Svetlana Šarčanski, prijateljica ubijenog Marka Đurovića (28) koga je još uvek nepoznati napadač u ponedeljak oko 18 sati nasred ulice ubio nožem. Marko je kobne večeri sa ocem izašao u šetnju, a u apoteku u centru Sombora svratio je kako bi kupio lek za kašalj.

Kada je izašao, na njega je nasrnula nepoznata muška osoba. Marko ga je odgurnuo, ali je napadač iskoristio bliski kontakt i zario mu nož u srce. Nesrećni mladić pao je na zemlju i uprkos naporima lekara hitne pomoći da ga spasu, ubrzo i preminuo.

Od ovog tragičnog događaja Markovi porodica i prijatelji još ne mogu da se oporave. Niko nije mogao da očekuje da će skončati na tako tragičan način, u sekundi.

- Sa Markom i njegovom porodicom sam prijatelj jako dugo. Znam ga od detinjstva. Izuzetan mladić, vredan i požrtvovan za porodicu. Veliki prijatelj, pozitivac i veseljak. Pre svega iskren i pošten čovek. Posvećen sportu - priča njegova prijateljica Svetlana.

Marko Đurović

Marko Đurović

Kako kaže, Marko je poslednjih nekoliko godina proveo na Malti, gde je radio.

- Napredovao je u poslu i bio je radnik za primer. Izuzetno veliki gubitak za sve, na prvom mestu za njegovu porodicu. Videli smo se nekoliko dana pre tragičnog događaja... - kaže Svetlana.

Prijatelji i rodbina od Marka se poslednji put pozdravljaju na društvenim mrežama, deleći pregršt njegovih fotografija.

- Smrt ne postoji... Ljudi umiru tek kada ih svi zaborave. I zato, anđele, budi zvezda na nebu i sjaj za sve nas. Počivaj u miru anđele - jedna je u nizu oproštajnih poruka upućenih ubijenom Marku.

Marko Đurović

Marko Đurović

Podsećanja radi, Markov otac je ispričao trenutak kada je njegov sin pao na zemlju.

- Bio je mrak i pala je magla, pa nisam dobro video šta se dešava, ali kada sam hteo da pomognem sinu, on mi je rekao: "Tata, ovaj me ubode nožem, čuvaj se". Tek tada sam ugledao nož u rukama ubice. Iz džepa sam uzeo mobilni telefon da pozovem hitnu pomoć i policiju, da pomognem sinu, a on je pokušao da uđe u apoteku. Nije stigao do vrata, pao je na asfalt - rekao je neutešni otac.

]]>
Thu, 16 Jan 2020 14:18:20 +0100 Hronika http://m.pressonline.rs/info/hronika/419427/videli-smo-se-nekoliko-dana-pre-toga-potresna-ispovest-drugarice-marka-koga-je-nepoznati-napadac-ubo-nozem-u-srce.html
SA PEČURKAMA GAJIO I MARIHUANU Uhapšen Beograđanin zbog uzgoja droge, policija otkrila laboratoriju http://m.pressonline.rs/info/hronika/419422/sa-pecurkama-gajio-i-marihuanu-uhapsen-beogradjanin-zbog-uzgoja-droge-policija-otkrila-laboratoriju.html D. B. (42) uhapšen je zbog sumnje da je u hali u beogradskom prigradskom naselju Leštane, gde je gajio pečurke, imao i ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane. ]]> Foto:blic

Zbog sumnje da se bavio proizvodnjom i trgovinom narkoticima, osumnjičenom D. B. je određen pritvor do 30 dana.

- Policija je u poljoprivrednoj hali pronašla i zaplenila 21 sasušenu biljku marihuane, 19 biljaka u zasadu, kao i opremu za gajenje u veštačkim uslovima. Nakon pretresa, kod D. B. pronađena je i kutija s manjom količinom marihuane, kao i dve kese sa ovom drogom - kaže izvor Kurira.

D.B. se, inače, poslednjih desetak godina bavio proizvodnjom šampinjona, a posao je preuzeo od oca, koji je porodični biznis pokrenuo pre više od 30 godina.

- D. je napravio plastenike u kojima su uslovi prilagođeni uzgoju pečuraka, a posao se vremenom razvijao. Čak je bio i nagrađivan kao uspešni poljoprivrednik - rekao je sagovornik.

]]>
Wed, 15 Jan 2020 13:39:15 +0100 Hronika http://m.pressonline.rs/info/hronika/419422/sa-pecurkama-gajio-i-marihuanu-uhapsen-beogradjanin-zbog-uzgoja-droge-policija-otkrila-laboratoriju.html
Vučić sa Elmarom Brokom, višedecenijskim evroposlanikom iz CDU http://m.pressonline.rs/info/politika/419424/vucic-sa-elmarom-brokom-visedecenijskim-evroposlanikom-iz-cdu.html Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa članom nemačke CDU i bivšim evroparlamentarcem Elmarom Brokom. ]]> Foto:blic

- Radni doručak sa iskrenim prijateljem Srbije i legendom nemačke partije CDU - Elmarom Brokom - naveo je Vučić na zvaničnom instagram nalogu uz sliku sa gostom iz Nemačke.

Brok je veteran Evropskog parlamenta, a evroposlanik je bio od 1980. do 2019. godine. Bio je i predsedavajući Odbora za spoljne poslove EP.

Pre oko godinu dana, nakon što je Priština uvela takse na srpsku robu, Brok je rekao da su takvi carinski nameti neprihvatljivi i da oni treba da budu ukinuti da bi se ponovo mogao povesti razumni dijalog.

]]>
Wed, 15 Jan 2020 13:45:51 +0100 Politika http://m.pressonline.rs/info/politika/419424/vucic-sa-elmarom-brokom-visedecenijskim-evroposlanikom-iz-cdu.html
OBRT U NOVOM SLUČAJU U MALČI Žena optužena za lažno prijavljivanje otmice i silovanja, prete joj TRI GODINE ROBIJE http://m.pressonline.rs/info/hronika/419421/obrt-u-novom-slucaju-u-malci-zena-optuzena-za-lazno-prijavljivanje-otmice-i-silovanja-prete-joj-tri-godine-robije.html Protiv žene E. S. iz Malče niška policija podneće krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljiavanja otmice i silovanja, saznaje "Blic". ]]> Foto:blic

Ona je niškoj policiji prijavila da su je 13. januara ispred kuće otela dva muškarca maskirana fantomkama i da su je odveli u susedno selo Pasjača gde su je, kako je rekla, tukli i silovali kako bi naplatili navodni dug njenog muža u iznosu od 500 evra. Međutim, kako saznajemo, policijskom istragom došlo se do drugačijih saznanja.

- Policija je u razgovoru sa svedocima utvrdila da se ona 13. januara sa jednim bračnim parom, taksi vozilom, uputila u Svrljig kod jednog muškarca kako bi zajedno praslavili Srpsku novu godinu. Taj čovek je inače prijatelj sa parom sa kojim je ona došla kod njega, a kako se sumnja on je već izvesno vreme u ljubavnoj vezi sa E. S. Međutim, E. S. i on su se pred zoru posvađali i potukli, nakon čega je ona otišla - kaže izvor "Blica".

Kako bi se opravdala pred suprugom sumnja se da je E. S. izmislla celu priču o otmici, koju je ispričala policiji, a da bi prijava bila još uverljivija u policijsku stanicu došla je sa suprugom.

E. S. sada preti od tri meseca do tri godine robije, kolika je kazna za krivično delo lažno prijavljivanje.

]]>
Wed, 15 Jan 2020 13:36:40 +0100 Hronika http://m.pressonline.rs/info/hronika/419421/obrt-u-novom-slucaju-u-malci-zena-optuzena-za-lazno-prijavljivanje-otmice-i-silovanja-prete-joj-tri-godine-robije.html
"JA SAM POZNATA LIČNOST; KAKO MOGU DA POBEGNEM" Segej Trifunović posle udesa: Nisam ponegao od policije, a oni su bili KOREKTNI http://m.pressonline.rs/info/politika/419423/ja-sam-poznata-licnost-kako-mogu-da-pobegnem-segej-trifunovic-posle-udesa-nisam-ponegao-od-policije-a-oni-su-bili-korektni.html Glumac i lider PSG Sergej Trifunović pohvalio je rad policije, koju je "posetio" prošle noći, nakon lakšeg udesa koji je preksinoć izazvao u prestonici, i nakon koga se udaljio sa lica mesta. ]]> Foto:blic

Kako je objasnio, zbog proklizavanja zakačio je autobus koji je bio je parkiran kod benzinske pumpe "Dejtonka".

- Izašao sam i porazgovarao sa vozačem. Ponudio mi je da popunimo Evropski izveštaj i dogovorili smo se da pozovemo policiju, što je i učinjeno. Kasnije sam saznao da u tom slučaju i ne mora da se zove policija. Pošto sam smatrao da im treba oko pola sata da dođu, rekao sam vozaču da ću otići do stana da pustim majstore jer mi je kupatilo bilo poplavljeno - kaže Trifunović za "Danas".

Naveo je i da je parkirao automobil u obližnjoj ulici i dok je majstorima otvorio vrata, prijatelji su ga zvali i preneli da po portalima već piše da je izazvao udes i pobegao od policije.

- Kada sam izašao iz stana, video sam da su mi odneli auto. Sve se to događalo u nekih 15 minuta. Onda sam se javno preko tvitera obratio ministru policije sa pitanjem gde da se javim - priča Trifunović.

Kaže i da je njegova odluka bila da se samoinicijativno javi u policijsku stanicu u Savskoj. Tamo je dao iskaz i uradio alkotest koji je pokazao da nema alkohola u krvi.

- Moram da pohvalim policiju u Savskoj, bili su krajnje profesionalni i korektni. I da poručim javnosti da "građanin Trifunović nije pobegao od policije" - kaže on.

Komentarišući to što su pojedini mediji preneli da je pobegao sa lica mesta, on kaže:

- Vest da sam pobegao je neverovatna iz još jednog razloga. Ja sam poznata ličnost. Kako mogu da pobegnem ?- upitao je on.

]]>
Wed, 15 Jan 2020 13:42:59 +0100 Politika http://m.pressonline.rs/info/politika/419423/ja-sam-poznata-licnost-kako-mogu-da-pobegnem-segej-trifunovic-posle-udesa-nisam-ponegao-od-policije-a-oni-su-bili-korektni.html
HAPŠENJE U BEOGRADU Falsifikovao kupoprodajni ugovor za stan u centru grada http://m.pressonline.rs/info/hronika/419420/hapsenje-u-beogradu-falsifikovao-kupoprodajni-ugovor-za-stan-u-centru-grada.html Policija u Beogradu uhapsila je A. P. (43) zbog sumnje da je izvršio krivična dela prevara, falsifikovanje isprave i navođenje na overu neistinitog sadržaja. ]]> Foto:blic

Sumnja se da je A. P. falsifikovani kupoprodajni ugovor za stan u Ulici Gavrila Principa, sačinjen navodno između njega i preminule osobe, predao uz zahtev za uknjižbu u Službu za katastar nepokretnosti, na osnovu čega je ubeležen kao vlasnik tog stana.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, saopštio je MUP.

]]>
Wed, 15 Jan 2020 13:34:09 +0100 Hronika http://m.pressonline.rs/info/hronika/419420/hapsenje-u-beogradu-falsifikovao-kupoprodajni-ugovor-za-stan-u-centru-grada.html
Uhapšen siledžija koji je bakljom upalio taksi http://m.pressonline.rs/info/hronika/419414/uhapsen-siledzija-koji-je-bakljom-upalio-taksi.html Niška policija uhapsila je M. A. (19) iz Niša zbog sumnje da je 7. decembra 2019. godine na uglu Gornjmatejevačke i Knjaževačke ulice ubacio upaljenu baklju u taksi vozilo koje je celo izgorelo. ]]> foto:blic

On se sumnjiči da je otvorio vrata taksija i napao dvojicu mladića koji su bili na zadnjem sedištu a zatim upaljenu baklju ubacio u automobil.

Tom prilikom vozač taksija zadobio je teške telesne povrede, a vozilo je u potpunosti izgorelo. Osumnjičenom je je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu za teško delo teško delo protiv opšte sigurnosti, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

]]>
Mon, 13 Jan 2020 13:56:33 +0100 Hronika http://m.pressonline.rs/info/hronika/419414/uhapsen-siledzija-koji-je-bakljom-upalio-taksi.html
Vučić Si Đinpingu: Za Srbiju je Tajvan sastavni deo Kine http://m.pressonline.rs/info/politika/419416/vucic-si-djinpingu-za-srbiju-je-tajvan-sastavni-deo-kine.html Predsednik Aleksandar Vučić uputio je pismo predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu u kome navodi da za Republiku Srbiju Tajvan jeste i biće sastavni deo Narodne Republike Kine. ]]> Foto;blic

"Republika Srbija pruža snažnu podršku očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Narodne Republike Kine, apsolutno podržavajući politiku 'jedne Kine' i napore kineske strane za mirno ujedinjenje zemlje, navodi u pismu Vučić.

On ističe i da "za Republiku Srbiju Tajvan jeste i biće sastavni deo Narodne Republike Kine", saopštilo je Predsedništo Srbije.

"Republika Srbija se suprotstavlja nezavisnosti Tajvana i osudjuje svaki pokušaj ugrožavanja jedinstvenosti NR Kine i rezultata Vaše politike, koja počiva na čvrstim principima mira i stabilnosti", dodao je Vučić.

On je zahvalio na podršci Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i pomoći u odbrani naših državnih i nacionalnih interesa u medjunarodnim organizacijama.

"Dalje unapredjenje čeličnog prijateljstva Republike Srbije i NR Kine, kao i produbljivanje sveobuhvatno strateškog partnerstva i saradnje na svim poljima, jeste i biće jedan od najvažnijih prioriteta srpskog državnog rukovodstva i moje politike, kao predsednika. Zato sa radošcu cekam Vašu posetu", navodi se u pismu Vucica.

]]>
Mon, 13 Jan 2020 14:04:05 +0100 Politika http://m.pressonline.rs/info/politika/419416/vucic-si-djinpingu-za-srbiju-je-tajvan-sastavni-deo-kine.html
Oslobođen vozač kamiona koji je 2012. učestvovao u nesreći kod Pančeva u kojoj je POGINULO SEDMORO LJUDI http://m.pressonline.rs/info/hronika/419412/oslobodjen-vozac-kamiona-koji-je-2012-ucestvovao-u-nesreci-kod-panceva-u-kojoj-je-poginulo-sedmoro-ljudi.html Pančevca R.R, vozača kamiona koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći 2012. godine u kojoj je poginulo čak sedam osoba, Osnovni sud u Pančevu oslobodio je krivice, prenosi pančevački portal 013info. ]]> Foto:blic

Odluka da vozač kamiona R. R. bude oslobođen doneta je u novembru 2019. godine u Osnovnom sudu u Pančevu, ali je zbog žalbe Osnovnog javnog tužilaštva konačna odluka bila na Apelacionom sudu.

Podsetimo u julu 2012. godine na putu između Banatskog Novog Sela i Pančeva, poginuli su svi putnici vozila "opel kadet", kada su se u punoj brzini zakucali u kamion koji je bio parkiran na desnoj strani kolovozne trake.

Foto: Dejan Božić / RAS Srbija

U saopštenju koje je 2012. godine izdala PU Pančevo, "saobraćajna nesreća se dogodila oko 1.20 časova na putu između Banatskog Novog Sela, na državnom putu broj 3 Pančevo - Vršac. Vozač kamiona koji se kretao iz pravca Banatskog Novog Sela ka Pančevu zaustavio je vozilo na mestu na kome je ono ugrozilo bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, a tada je u zadnji deo kamiona svojim prednjim delom udario automobil "opel kadet" koje se kretalo iz istog pravca".

Potparolka Osnovnog suda u Pančevu Aleksandra Vasić rekla je svojevremeno za RTS da se od siline udarca putničko vozilo podvuklo pod kamion i tom prilikom sve osobe iz automobila su izgubile život. Vozaču kamiona je tada određeno policijsko zadržavanje.

]]>
Mon, 13 Jan 2020 13:51:11 +0100 Hronika http://m.pressonline.rs/info/hronika/419412/oslobodjen-vozac-kamiona-koji-je-2012-ucestvovao-u-nesreci-kod-panceva-u-kojoj-je-poginulo-sedmoro-ljudi.html
Tači će tražiti tumačenje Ustavnog suda o izboru mandatara http://m.pressonline.rs/info/politika/419415/taci-ce-traziti-tumacenje-ustavnog-suda-o-izboru-mandatara.html Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači tražiće tumačenje Ustavnog suda u vezi vremenskog okvira koji je na raspolaganju pobedničkoj stranci za formiranje vlade, kao i odgovor na pitanje šta se dešava kada pobednička stranka odbije da predloži kandidata za premijera. ]]> foto:blic

To je prištinskom portalu Indexonline rekao neimenovani zvaničnik Predsedništva, navodeći da je Kancelarija predsednika već počela da priprema materijal koji će do kraja nedelje podneti Ustavnom sudu.

Kako se navodi, očekuje se da Tači do kraja nedelje zatraži od Ustavnog suda tumačenje i pojašnjenje o tim pitanjima.

]]>
Mon, 13 Jan 2020 14:01:37 +0100 Politika http://m.pressonline.rs/info/politika/419415/taci-ce-traziti-tumacenje-ustavnog-suda-o-izboru-mandatara.html
OBORIO DEČAKA I POBEGAO Bahati vozač izazvao nesreću, pa otišao sa lica mesta http://m.pressonline.rs/info/hronika/419413/oborio-decaka-i-pobegao-bahati-vozac-izazvao-nesrecu-pa-otisao-sa-lica-mesta.html Dečaka starog 15 godina jutros je u subotičkom naselju Aleksandrovu pokosio automobil, a vozač je nakon nesreće pobegao sa lica mesta. ]]> Foto:blic

Na sreću, petnaestogodišnjak je zadobio samo lake telesne povrede, nezvanično je potvrđeno "Blicu", a vozač koji je pobegao sa mesta nesreće je ubrzo pronađen.

"Blic" saznaje da je mladi Subotičanin u blizini NIS-ove pumpe oko 6.30 časova prelazio obeležen pešački prelaz. Na njega je naleteo automobil i dečaku je povređeno stopalo i lakše je ugruvan, a povrede su ocenjene kao lake.

Brzom reakcijom policije vozač je identifikovan i pronađen i protiv njega će biti podnete dve krivične prijave, jedna zbog izazivanja saobraćajne nesreće, a druga zbog toga što je otišao sa mesta udesa a da se nije uverio u stanje lica koje je povredio.

Zbog magle i klizavih saobraćajnica, u Subotici su se od jutros dogodile još dve saobraćajne nesreće u kojima je pričinjena materijalna šteta. Vozila su se sudarila na putu Subotica – Palić i u centru grada, na raskrsnici Đure Đakovića i Stajićeve.

Foto: M. Milanković / RAS Srbija

Kako je saopštila Policijska uprava Subotica, od 6. do 12. januara, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba teže povređena, a četiri je zadobilo lake telesne povrede.

U istom periodu policija je podnela 55 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, a izdata su 253 prekršajna naloga i iz saobračaja je isključeno 12 vozača od kojih je za tri određena mera zadržavanja zbog teške ili potpune alkoholisanosti.

]]>
Mon, 13 Jan 2020 13:54:23 +0100 Hronika http://m.pressonline.rs/info/hronika/419413/oborio-decaka-i-pobegao-bahati-vozac-izazvao-nesrecu-pa-otisao-sa-lica-mesta.html
UŽAS U KRAGUJEVCU Naoružan pravio haos u prodavnici, pa pred policajcima sebi PREREZAO VRAT http://m.pressonline.rs/info/hronika/419406/uzas-u-kragujevcu-naoruzan-pravio-haos-u-prodavnici-pa-pred-policajcima-sebi-prerezao-vrat.html Muškarac (41) izvršio je samoubistvo oko 10 sati danas ispred jednog supermarketa u centru Kragujevca. ]]> Foto:blic

Kako saznaje "Blic" do tragedije je došlo nakon što je muškarac došao naoružan sa dva noža u kupovinu u prodavnicu.

Kako pričaju svedoci muškarac, koji je bio obučen u maskirno odelo, počeo je da viče na radnicu i da vitla noževima.

Muškarac je izvršio samoubistvo nasred ulice Foto: Nebojša Raus / RAS Srbija

Muškarac je izvršio samoubistvo nasred ulice

Nakon toga izašao je na ulicu, a poslovođa je odmah zaključao radnju. Pomahnitali muškarac se, vitlajući noževima, šetao ispred prodavnice nekoliko minuta.

Policija je ubrzo stigla na lice mesta i zatekla muškarca sa noževima u rukama. Pokušavali su da ga smire i nagovore da spusti oružje, međutim muškarac je sebi, pred njima, prerezao vrat.

Kako nezvanično saznajemo, reč je o muškarcu sa psihičkim problemima. Kragujevčani kažu da ranije nije pravio probleme.

Iako je Hitna pomoć odmah došla na lice mesta, nesrećnom čoveku nije bilo spasa.

]]>
Fri, 10 Jan 2020 13:46:30 +0100 Hronika http://m.pressonline.rs/info/hronika/419406/uzas-u-kragujevcu-naoruzan-pravio-haos-u-prodavnici-pa-pred-policajcima-sebi-prerezao-vrat.html
TAČI PORUČIO KURTIJU: Kasni sa dostavljanjem mandatara Vlade, može i da ODUSTANE http://m.pressonline.rs/info/politika/419408/taci-porucio-kurtiju-kasni-sa-dostavljanjem-mandatara-vlade-moze-i-da-odustane.html U očekivanju još jednog susereta lidera dve najuticajnije albanske partije, Aljbina Kurtija i Ise Mustafe, predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, upozorio je predsedika Pokreta Samoopredeljenje da kasni sa dostavljanjem imena mandatara, ali i da može da odbije tu mogućnost. ]]> foto:blic

Tači je, navodi se, pozvao Kurtija da saopšti da li će njegov pokret da saopšti ime premijera ili će odbiti tu mogućnost, kako bi mogao da nastavi aktivnosti u skladu sa ustavom i zakonima, a koji se tiču formiranja nove vlade, kako je predvidjeno i članom 87 presude Ustavnog suda.

„Kao predsednik Republike Kosovo, dužan sam da bez odlaganja preduzmem dalje aktivnosti u skladu sa ustavom kako bi gradjani Kosova što pre dobili vladu. Uzimajući u obzir demokratska načela, transparentnost i političku korektnost, pružio sam vam priliku i više puta sam tražio da predložite kandidata za premijera “, napisao je Thaci u pismu Kurtiju, preneo je prištinski Zeri.

Ukazao je i na član 87 presude Ustavnog suda, u kome se ne isključuje mogućnost da vodeća stranka ili koalicija odbije da preuzme funkciju premijera.

Tači i Kurti su se na konsultativni sastanak o mandataru sastali prvi put u ponedeljak, 6. januara, iz trećeg pošuja, a nakon susreta kojoi je trajao desetak minuta, razišli su se bez dogovora.

Nakon toga je Tači na svom fejsbuk profilu napisao da Kurtiju daje 48 sati da mu dostavi ime mandatara, što iz Samoopredeljenja nisu učinili, ocenivši da je takav utimatum protivustavan.

U međuvremenu, Kurti je imao tri susreta u tri dana sa liderom DSK, Isom Mustafom, nakon dužeg zastoja u pregovorima o postizbornom koalicionom sporazuma, ali su svi završeni bez uspeha.

I nakon sinoćnjeg sastanka Kurtija i Mustafe izjava za medije nije bilo, a za danas se očekuje novi sastanak, koji, međutim, nije zakazan.

Kamen spoticanja u pregovorima o koalicionom sporazumu je, prema prištinskim medijima, zahtev Mustafe da od Kurtija dobije garancije da će mesto predsednika privremenih prištinskih institucija, po odlasku Tačija sa vlasti, pripasti DSK-u.

Zategnutost je nastala i nakon što je Kurti predložio svog stranačkog kolegu Glauka Konjufcija za predsednika parlamenta bez dogovora sa Mustafom, iako je to mesto prema preliminarnom sporazumu trebalo da pripadne DSK-u.

]]>
Fri, 10 Jan 2020 13:54:47 +0100 Politika http://m.pressonline.rs/info/politika/419408/taci-porucio-kurtiju-kasni-sa-dostavljanjem-mandatara-vlade-moze-i-da-odustane.html
PUCAO NA ŽENU PRED DECOM, ONA POBEGLA KROZ TERASU Muškarac koji je na Dedinju pokušao da ubije suprugu je UGLEDNI DOKTOR NAUKA o kom su izveštavali i svetski mediji http://m.pressonline.rs/info/hronika/419405/pucao-na-zenu-pred-decom-ona-pobegla-kroz-terasu-muskarac-koji-je-na-dedinju-pokusao-da-ubije-suprugu-je-ugledni-doktor-nauka-o-kom-su-izvestavali-i-svetski-mediji.html Ognjen A. (51) koji je uhapšen zbog sumnje da je hicima iz pištolja pokušao da ubije svoju suprugu naočigled maloletne dece u njihovom stanu u Beogradu, je doktor nauka i inovator koji se pojavljivao na televiziji i davao intervjue za razne svetske medije, saznaje "Blic". ]]> foto:blic

Sigurne smrti nesrećnu O. A, suprugu Ognjena A. spasilo je samo to što je Ognjen bio toliko pijan da nije mogao da je pogodi hicima iz pištolja. Drama se odigrala 5. januara, nakon kraće svađe supružnika u stanu u Ulici Jevrema Grujića u Beogradu, a onda je Ognjen izvadio jedan od tri pištolja koja ima u svom nelegalnom posedu i zapucao na O. A.

Bežeći od pomahnitalog muža, nesrećna žena iskočila je kroz terasu, a on je nastavio da je juri pa je tako zapucao i nasred ulice. Srećom, oba puta je promašio.

Kada ga je policija uhapsila kod njega su pronađena tri pištolja, prigušivač, municija raznog kalibra i čaure.

Ono što je dodatno bizarno je da je Ognjen A. zapravo ugledni doktor nauka i inovator koji se pojavljivao i u brojnim televizijskim emisijama kako bi govorio o svom patentu.

Ognjen A. je rođen u Sarajevu, a studirao je u Nemačkoj i Moskvi, a poslednjih 19 godina navodno se bavio pronalaskom talenata u sportu. Pojavljivao se čak i u Bi-Bi-Sijevim dokumentarnim filmovima, a u domaćim medijima žalio se kako njegova dostignuća nisu dovoljno promovisana u ovdašnjoj javnosti.

Po svemu sudeći, osim toga bavio se i prikupljanjem oružja, koje mu je nakon napada na supurugu, pronađeno u stanu.

Ognjen A.

Ognjen A.

Njegova supruga inače je državljanka Švajcarske, a pretpostavlja se da su se upoznali dok je živeo u toj zemlji i bio na rukovodećoj poziciji u jednoj kompaniji. Kako saznajemo, u elitni deo Beograda doselio nedavno.

Doktoru nauka i nasilniku određeno je zadržavanje do 30 dana.

]]>
Fri, 10 Jan 2020 13:43:59 +0100 Hronika http://m.pressonline.rs/info/hronika/419405/pucao-na-zenu-pred-decom-ona-pobegla-kroz-terasu-muskarac-koji-je-na-dedinju-pokusao-da-ubije-suprugu-je-ugledni-doktor-nauka-o-kom-su-izvestavali-i-svetski-mediji.html
Albanski mediji: Prve optužnice protiv OVK do juna ove godine http://m.pressonline.rs/info/politika/419407/albanski-mediji-prve-optuznice-protiv-ovk-do-juna-ove-godine.html Nakon više desetina sasušanih bivših pripadnika tzv. OVK u Specijalom sudu u Hagu, očekuje se da je 2020. godina kada će biti podignute i prve optužnice, piše prištinskih Zeri. ]]> foto:blic

Među saslušanima u Hagu su bili i visoki politički predstavnici Prištine, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji.

Portal piše da je do sada pozive za saslušanja u Hagu dobilo 200 bivših pripadnika tzv. OVK, te da stručnjaci procenjuju da bi se prve optužnice mogle očekivati u prvoj polovini ove godine, u periodu od januara do juna.

Primećujući da se Specijalni sud aktivirao već u prvim danima ove godine, Zeri podseća da je medju prvima poziv dobio Agron Ljimani, iz operativne zone Paštrik.

]]>
Fri, 10 Jan 2020 13:51:41 +0100 Politika http://m.pressonline.rs/info/politika/419407/albanski-mediji-prve-optuznice-protiv-ovk-do-juna-ove-godine.html