Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

20. 09. 2017.  - Autor: Pressonline

Marjanovićev advokat sumnja: Zoran je u pritvoru kako bi mu podmetnuli dokaze!

Šokantno je i to što nalaz i mišljenja patologa o nastanku povreda i vremenu smrti stiže danas, dakle punih godinu i po dana od događaja.

Marjanovićev advokat sumnja: Zoran je u pritvoru kako bi mu podmetnuli dokaze!

Foto: Medija centar

Advokat Veljko Delibašić, branilac Zorana Marjanovića koji je u petak uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu, pevačicu "Granda" Jelenu Marjanović, kaže da je ogorčen tokom istrage protiv njegovog klijenta, kao i da oni sumnjaju da se njihovom klijentu "nameštaju dokazi".

- Odbrana je mislila da je najveći šok u ovom predmetu to što je za svedoka predložena pokojna tašta. Međutim danas smo doživeli tri još veća i skandaloznija šoka. Po zakoniku o krivičnom postupku odmah posle saslušanja okrivljenog branilac ima pravo da razgleda predmet. Još u ponedeljak smo podneli pismeni zahtev da nam se to omogući, ali danas nam je tužilac saopštila da će nam to omogućiti tek u ponedeljak, dakle devet dana nakon saslušanja iako zakonik kaže odmah. Razlog zbog kog nam ne da da vidimo predmet je blago rečeno šokantan, jer je rekla da listovi u predmetu nisu zalepljeni i da se čeka da danas stigne nalaz i mišljenje veštaka patologa o povredama i vremenu smrti - kaže Delibašić za beogradske medije i napominje da im ovi razlozi otvaraju sumnju.

- Pošto punih šest dana listovi nisu zalepljeni, a tek danas stiže veštačenje, to nam daje za pravo da ozbiljno sumnjamo da se dokazi pakuju, nameštaju uklapaju i da se radi sve ono što je zakonikom zabranjeno. Šokantno je i to što nalaz i mišljenja patologa o nastanku povreda i vremenu smrti stiže danas, dakle punih godinu i po dana od događaja. U svakom predmetu u kom je neko ubijen, takav nalaz se radi neposedno posle događaja. Dakle, prva radnja je utvrditi uzrok smri i vreme smrti, a oni punih godinu i po dana nisu utvrdili kada je ona ubijena, što dodatno pojačava našu sumnju da se ovde pakuje Zoranu Marjanoviću - dodaje on.

- Na naše iznenađenje, ni ovo nije poslednji šok koji smo danas doživeli. Kada smo usmeno pitali tužioca kada planira da ispita svedoke, ona je rekla da je prvi slobodan termin 16 oktobar, što znači da mesec dana koliko je određen pritvor Zoranu da ne utiče na svedoke oni neće raditi ništa pa se postavlja pitanje što ga niste uhapsili 15. oktobra i 16. počeli da radite nego su ga uhapsili 15. septembra da mesec dana ne bi radili ništa. Bojimo se da je on uhapšen da bi se u ovih mesec dana podmetnuli dokazi - izjavio je Delibašić.

Izvor: Telegraf.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage